Skip to main content
Gå på opdagelse i lokalområdet

Mærk vingesuset
ved Helsingør

Kronborg

Gå på opdagelse på Kronborg slot, hvor du ikke kun kan møde Holger Danske i kasematterne, men også opleve Shakespeares Hamlet blive vækket til live.

For mere info, åbningstider og priser, se her: https://kongeligeslotte.dk/da/slotte-og-haver/kronborg-slot.html

Foto: Lukas Bukoven

Kulturværftet

Kulturværftet, der er beliggende lige overfor Kronborg slot, byder på et væld af kulturelle oplevelser som teater, talks og koncerter. Selve bygningen, der er en omdannelse og udbygning af det gamle skibsværft, er et besøg værd i sig selv.

For mere info og åbningstider, se her: https://kuto.dk/

Foto: Daniel Rasmussen

Værftets madmarked

Lige ved siden af kulturværftet, i en af de gamle værftshaller, finder du Værftets Madmarked. Madmarkedet er særdeles populært og huser et væld af madboder, der nærmest gør det muligt at tage på en kulinarisk verdensrejse. Herudover er der lejlighedsvist musik, bingo og andre sjove input.

For mere info og åbningstider, se her: https://www.vaerftetsmadmarked.dk/

Foto: Daniel Rasmussen

M/S Søfartsmuseet

Søfartsmuseet ligger lige mellem Kulturværftet og Kronborg slot og er absolut et besøg værd. Museet, der udover den spændende udstilling også huser legeuniverset Drømmeskibet, spænder bredt ift. aldersgrupper. Museet formidler på legende vis søfartens historie og livet til søs og byder løbende på særudstillinger. Har du en svaghed for sømandsstriber, så skal du helt klart også en tur forbi deres museumsbutik.

Hverken små eller store børn eller voksne må snyde sig selv for et besøg på det anerkendte museum, der er designet af Bjarke Ingels Group.

For mere info, åbningstider og priser, se her: https://mfs.dk/

Gratis entre med CopenhagenCard

Foto: Jacob Lisbygd

Danmarks Tekniske museum

Danmarks tekniske museum gør det muligt at gå på opdagelse i ny og gammel teknologi. Museet er ikke kun for teknologinørder. Både store og små nysgerrige sjæle kan blive klogere på den teknologi, som omgiver os til dagligt.

For mere info, åbningstider og priser, klik her: https://tekniskmuseum.dk/

Gratis entre med CopenhagenCard

Foto: Daniel Rasmussen

Øresundsakvariet

Øresundsakvariet giver mulighed for at dykke ned under Øresunds overflade og lære dets beboere at kende. Akvariet består af et lille, hyggeligt indendørs akvarie, hvor børnene må røre ved udvalgte havdyr i et stort åbent bassin, samt et udendørs vandlaboratorium, hvor børnene kan fiske efter krabber og fladfisk. Sidstnævnte er at finde på den hyggelige Helsingør Nordhavn.

For mere info, åbningstider og priser, klik her: https://www.oresundsakvariet.ku.dk/

Gratis entre med CopenhagenCard

Foto: Lukas Bukoven

Hammermøllen

Hammermøllen i Hellebæk er en restaureret smedemølle fra 1765.

Hellebæk/Aalsgaard Egnshistorisk forening har stået for restaureringen og opførelse af museet, og i dag bliver der stadig smedet i den gamle mølle.

Museet har også en tilhørende café, ”Café Hammermøllen”, som serverer smørrebrød, kaffe og kage. Det kan være en god idé at bestille bord.

For mere info og åbningstider, se her: https://www.hammermollen.dk/ & https://cafeenpåhammermøllen.dk/

Foto: Lukas Bukoven

Smuttur til Helsingborg

Det tager kun 15 minutter med en af Forseas færger at besøge Helsingørs svenske naboby. Her finder du hyggelige stræder, caféer og masser af små søde butikker.

For informationer om afgange: https://www.oresundslinjen.dk/

For info om seværdigheder i og omkring Helsingborg: https://www.sydsverige.dk/?pageID=210

Rudolph Tegners museum

På den nordsjællandske hede, blandt lyng og får i Dronningmølle, ligger Rudolph Tegners museum. Tegner var billedhugger og kendt udenfor Danmarks grænser for sine skulpturer. Men i sin levetid havde han svært ved at opnå anerkendelse herhjemme. I 1938 opførte han sit eget museum, udført i beton og med sine skulpturer fordelt i landskabet.

For mere info, åbningstider og priser, se her: https://www.rudolphtegner.dk/

Tycho Brahe museet på Hven

Et lille stykke paradis finder du på øen Hven. Tag cyklen med eller lej den på øen og opdag den smukke natur, hyggelige små spisesteder og Tycho Brahes museum.

For mere info, se her: https://www.visithven.dk/